Το κάλεσμα της άγριας φύσης - Walker, Franklin; Φραγκόπουλος, Θεόφιλος Δ., 1923-1998; London, Jack, 1876-1916 (Κλασική λογοτεχνία / Ζαχαρόπουλος ;, 1990)
"Το κάλεσμα της άγριας φύσης" αποτελεί την απαρχή της παγκόσμιας επιτυχίας και φήμης ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας. Η ιστορία του σκύλου Μπακ, που υπακούει στη φωνή του προαιώνιου ενστίκτου του κι επιστρέφει στα αγρίμια, στη φυλή των προγόνων του, έγινε το σύμβολο του ανθρώπου που αγωνίζεται και μάχεται να γνωρίσει κάποτε τον εαυτό του. Έγινε δε πολύ αγαπητή γιατί πολλοί αναγνώστες της, σ' όλο τον κόσμο, βρήκαν στην ιστορία αυτή μια κατά προσέγγιση φυγή από το δικό τους εχθρικό περίγυρο -την εκβιομηχάνιση, τη γραφειοκρατία, το σύγχρονο πολιτισμό- και ένιωσαν έντονη την ανάγκη της αυτογνωσίας.