Η τελευταία όαση : μπροστά στη λειψυδρία - Postel, Sandra (Οικολογία και περιβάλλον / Λιβάνης, 1993)
Το βιβλίο H Τελευταία Όαση αποκαλύπτει ότι σήμερα υπάρχουν οι τεχνολογικές δραστηριότητες για να αξιοποιήσουμε κάθε σταγόνα νερού, μειώνοντας την πιθανότητα της λειψυδρίας. Με μεθόδους που έχουν ήδη δοκιμαστεί στην πράξη, οι αγρότες θα μπορούσαν να περικόψουν τις ανάγκες τους για νερό κατά 10-50%, οι βιομηχανίες κατά 40-90% και οι πόλεις κατά το ένα τρίτο, χωρίς να θυσιάσουν την οικονομική τους απόδοση ή την ποιότητα ζωής. Ένας κατασκευαστής αθλητικών ειδών στη Μασαχουσέτη, για παράδειγμα, περιέκοψε την κατανάλωση νερού κατά 96% μέσα σε τρία μόνο χρόνια, κυρίως με την ανακύκλωση του νερού που χρησιμοποιούσε για ψύξη. Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, από ό,τι αποδεικνύεται, οι τρόποι εξοικονόμησης και αποδοτικότερης χρήσης του νερού αντιπροσωπεύουν τις πιο φτηνές και περιβαλλοντικά ασφαλείς λύσεις για την επίτευξη της υδατικής ισορροπίας - και μέχρι στιγμής ελάχιστα έχουν αξιοποιηθεί. Αυτοί, οι τρόποι, όπως υποστηρίζει η Πόστελ, αποτελούν για μας την Τελευταία Όαση.