Της αγάπης και του πολέμου - Lee, Chang-rae, 1965- (Ωκεανίδα, 2014)
Η Τζουν Χαν ήταν μικρό κορίτσι όταν ορφάνεψε στον πόλεμο της Κορέας. Ο Χέκτορ Μπρέναν, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης που επέλεξε να υπηρετήσει στην Κορέα για να γλιτώσει από το μίζερο μικροαστισμό της μικρής πόλης του. Γνωρίζονται σε μια τραγική στιγμή στη ζωή της Τζουν. Στο κορεατικό ιεραποστολικό ορφανοτροφείο, όπου συναντιούνται όταν τελειώνει ο πόλεμος, ζουν εμπειρίες που σημαδεύουν το μέλλον τους, και ανταγωνίζονται για την αγάπη της όμορφης γυναίκας του ιεραπόστολου, της Σιλβί. Τριάντα χρόνια αργότερα, στην άλλη άκρη του κόσμου, η Τζουν, επιτυχημένη επιχειρηματίας τώρα, κι ο Χέκτορ ξαναβρίσκονται σε συνθήκες που τους υποχρεώνουν να βρουν το θάρρος να κοιτάξουν κατάματα το παρελθόν τους. Η τραγική ιστορία της Τζουν, του Χέκτορ και της Σιλβί μάς κάνει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει απόλυτη υποταγή σε κάποιον άλλο, ηρωισμός και θυσία να μετρήσουμε πόση αγάπη μπορεί να χωρέσει στον πόλεμο.