Το αίμα της μνήμης : συλλογή ποιημάτων για την αλησμόνητη πατρίδα, τον Πόντο - Τσολάκης, Πασχάλης, 1956- (Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου, 1996)
Η απόφασή μας να εκδώσουμε την ποιητική συλλογή "ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ" του Πασχάλη Τσολάκη υπαγορεύτηκε από δύο λόγους. Αφενός από την φιλοδοξία μας να προσφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό μια προσπάθεια, που παίρνοντας στοιχεία από τον ποιητικό λόγο, απ’της ιστορίας τα παραδομένα, από του φιλοσόφου τη σκέψη, κι απ’ τη ζωή και το όνειρο, μας φάνηκε αξιόλογη. Κι αφετέρου να βοηθήσουμε κι εμείς, μέσα απ’αυτό το έργο στον εμπλουτισμό της ποντιακής βιβλιογραφίας.