Εμφανίσεις φαντασμάτων - Αβραμίδης, Όμηρος, 1939-; Χατζηγεωργίου, Νίκος; Μιαούλης, Ανδρέας (Time Life Books, 1991)
Η ίδια η λέξη φάντασμα συνθέτει στο νου μας την εικόνα μιας σκιώδους, άυλης παρουσίας και μας μεταφέρει νοερά σε διάφορα μέρη όπου μπορεί να περιπλανιέται ένα φάντασμα, όπως σε νεκροταφεία τις νύχτες που δεν έχει φεγγάρι, σε χαμένους στην αχλή χερσότοπους, σε μισοκρυμμένους απ' την ομίχλη πύργους χτισμένους στις κορφές απόκρημνων βράχων. Τέτοια μέρη μοιάζουν να κρύβουν μυστικά απ' το παρελθόν κι η ατμόσφαιρα σ' αυτά είναι βαριά από θλίψη και κακά προαισθήματα. [...] (Από την έκδοση)