Φαντάσματα - Χατζηγεωργίου, Νίκος; Σκάρα, Μαρία (Time Life Books, 1991)
Ορισμένα σπίτια, καθώς στέκουν βουβοί μάρτυρες για τα πάθη και τις ίντριγκες των γενεών που στέγασαν στο εσωτερικό τους, μοιάζουν καταφύγια της σκιάς του ίδιου του παρελθόντος τους. Στους διαδρόμους και τις επάλξεις των παλιών, ανεμόδαρτων κάστρων, στη μουχλιασμένη μα και θλιμμένη ατμόσφαιρα των ομιχλοσκέπαστων αρχοντικών, οι όποιες παλιές αδικίες κι οι κακίες αλλά κι οι ανικανοποίητες ανάγκες φαίνεται πως δεν έσβησαν ακόμα. Παραμένουν ζωντανές, προσκολλημένες, σαν το πούσι, πάνω στις κρύες πέτρες που τις έθρεψαν. [...] (Από την έκδοση)