Επίκληση πνευμάτων - Αβραμίδης, Όμηρος, 1939-; Χατζηγεωργίου, Νίκος; Ντούργα, Αθηνά (Time Life Books, 1991)
Στην αρχαία Ελλάδα, οι θεοί μιλούσαν στους θνητούς μέσω των χρησμών. Στη βικτοριανή περίοδο, τα πνεύματα των νεκρών υποτίθεται ότι επικοινωνούσαν με τους ζωντανούς διαμέσου των πνευματιστικών μέντιουμ. Στη σημερινή εποχή, στα τέλη του εικοστού αιώνα, ορισμένοι θεοί και πνεύματα φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει τους ναούς και τις αίθουσες των πνευματιστικών συγκεντρώσεων και προτιμούν τις αίθουσες διαλέξεων, την τηλεόραση και τις βιντεοκασέτες. Τα μέσα που χρησιμοποιούν δεν είναι οι χρησμοί, ή τα μέντιουμ, αλλά τα διάμεσα. [...] (Από την έκδοση)