Η οντολογία της μοναδικότητας - Field, Joanna (Εκδόσεις Σπαγειρία, 1992)
Η αξία του βιβλίου της Τζοάννας Φήλντ έγκειται στο ότι δεν εκθέτει μια θεωρία, αλλά την ίδια της την υπαρξιακή κατάσταση, τις άπειρες φάσεις της εσωτερικής αναζήτησης του βαθύτερου όντος της, που της ήταν άγνωστο και ξένο.