Η δύναμη του νου - Αβραμίδης, Όμηρος, 1939-; Σταυρίδης, Σταύρος Κ., 1943- (Τα μυστήρια του άγνωστου κόσμου, 1990)
Οι ακροατές του BBC που παρακολουθούσαν στις 22 του Νοέμβρη του 1973 την εκπομπή του Τζίμι Γιανγκ ήξεραν ότι το θέμα της είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Γιούρι Γκέλερ, από το Ισραήλ, ένας όμορφος μελαχρινός νέος που δούλευε σ' ένα νάιτ κλαμπ, ήταν προσκαλεσμένος του Γιανγκ σ' αυτή την πρωινή εκπομπή. Η διαφήμιση της εκπομπής υποσχόταν ότι ο Γκέλερ θα εκτελούσε πράγματα που θεωρούνται τελείως ακατόρθωτα, επιδεικνύοντας τη δύναμη του νου του πάνω σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Και όπως έγραψε ο ίδιος αργότερα, στην αυτοβιογραφία του, ακόμα κι αυτός έμεινε έκπληκτος με όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα. [...] (Από την έκδοση)