Ο συνδυασμός Έδεσσα-Ζυρίχη : μυθιστόρημα - Τότλης, Σάκης, 1946- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία ;, 2000)
Οι πρωταγωνιστές είναι δύο. Έλληνες φίλοι και συνέταιροι. Το πλάνο απλό αλλά φιλόδοξο. Η πορεία συγκεκριμένη: Έδεσσα-Ζυρίχη. Ύστατος στόχος η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η καρδιά της παγκόσμιας αποταμίευσης. "...Το όνειρο κάθε Νεοέλληνα, να φύγει με κομπίνες από την περιοχή που βρέχει σφαλιάρες, εμείς θα το κάνουμε πραγματικότητα! Εμείς θα πιάσουμε την καλή! Όχι φούμαρα, έργα!..." Στο βιβλίο βασίστηκε η ταινία "Βαλκανιζατέρ", σε σενάριο και σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα και μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου, με πρωταγωνιστές τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Στέλιο Μάϊνα.