Σπίτι αιμομιξίας - Nin, Anais, 1903-1977 (Παρατηρητής, 1988)
..Είναι λοιπόν η Νιν μια γυναίκα με πολλά πρόσωπα που μας ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο που κρύβεται μέσα στον άνθρωπο, μας ξεναγεί σε αυτόν τον κόσμο κι αποκτάμε ανεπανάληπτες εμπειρίες, γινόμαστε πλουσιότεροι σε αισθήματα. Τη βλέπουμε να λάμπει μέσα στα γραπτά της όπως ο ήλιος και το φεγγάρι κι εκείνη μας οδηγεί μέσα στο σπίτι της αιμομιξίας γιατί όλοι θα έπρεπε να περάσουμε κάποτε από αυτό και να προσπαθήσουμε να δούμε καθαρότερα το φως της ημέρας...