Ο αγώνας μου : μυθιστόρημα. - Knausgard, Karl Ove, 1968- (Συγγραφείς απ' όλο τον κόσμο / Καστανιώτης, 2015)
Στο δεύτερο μέρος της μυθιστορηματικής αυτοβιογραφίας Ο αγώνας μου, ο Κνάουσγκορντ αφιερώνεται στην αγάπη και τη φιλία, περιγράφει τον έρωτά του για τη Λίντα, τη δεύτερη σύζυγό του, και τις αδιέξοδες συζητήσεις του με τον Γκάιρ που λατρεύει τη φιλοσοφία του Νίτσε και την πυγμαχία. Στο Ένας ερωτευμένος άντρας ο Nορβηγός συγγραφέας ασχολείται με τη μοναδική εμπειρία τού να γίνεσαι πατέρας, τις αγωνίες της καθημερινής ζωής, τις πολλά υποσχόμενες αλλά αποτυχημένες διακοπές, τα αδιάφορα και ενίοτε ταπεινωτικά μαθήματα μουσικής, τους καβγάδες με τους γείτονες, τις συναισθηματικές εντάσεις στα παιδικά πάρτι, τις βόλτες στη Στοκχόλμη με το καροτσάκι του μωρού, ενώ το μόνο που ο ίδιος επιθυμεί είναι απλώς να γράφει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τη ζωή ενός άνδρα αλλά με κάποιον αφοπλιστικό τρόπο για τις ζωές όλων μας.