Το φιμωμένο φως : διηγήματα - Ραβάνης-Ρεντής, Δημήτρης, 1925-1996 (Κέδρος, 1978)
Τα δεκατέσσερα διηγήματα που συγκεντρώνονται σε αυτό το βιβλίο αγκαλιάζουν μια συγκλονιστική περίοδο από την ιστορία της χώρας μας : τον εμφύλιο πόλεμο. Ο συγγραφέας που δεν είναι απλός παρατηρητής δίνει κάτι από τη δραματική ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης. Τα διηγήματα μέρος από τη μεγαλύτερη εργασία του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή δημοσιεύονται για πρώτη φορά.