Ο Ιωσήφ εξαφανίζεται : διηγήματα - Φακίνος, Μιχάλης, 1940- (Κέδρος, 1984)
Ένα αυτοκίνητο-φάντασμα κινείται μόνο του, απειλητικά, τις νύχτες, γυρεύοντας εκδίκηση... Ένας τραγουδιστής, μόνος του, μέσα σ' ένα αερόστατο, πλανιέται στους ουρανούς τρεις μέρες και τρεις νύχτες κι αυτό του δίνει την ευκαιρία να ξαναβρεί τα χαμένα νήματα και νοήματα της ζωής του... Μια εικόνα αρχίζει να κουνιέται στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου και τούτο στέκεται αφορμή να συγκεντρωθούν εκεί όλοι οι μοναχικοί και απομονωμένοι της πρωτεύουσας... Ένας ήσυχος άνθρωπος που, όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την καθημερινή βία, δραπετεύει από την πραγματικότητα και βρίσκει καταφύγιο στις αναμνήσεις του, ώσπου τελικά εξαφανίζεται μέσα σ' αυτές... Ιστορίες μοναχικών ανθρώπων και μοναχικών μηχανών... Σκηνές καθημερινής μοναξιάς με «φλας-μπακ», «ριπλέι» και χιλιάδες κομπάρσους... Ένα σκληρό παιχνίδι, χωρίς όρους, ανάμεσα στο «λογικό» και στο «παράλογο»...