Οι Μποέμ - Franck, Dan (Ψυχογιός, 2000)
Παρίσι, η πόλη του φωτός, η πόλη του έρωτα, της ξεγνοιασιάς, της ελεύθερης ζωής, η πόλη των Μπόεμ. Στις αρχές του αιώνα, όταν το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του κόσμου ολόκληρου, στα πεζοδρόμια της Μονμάρτης και του Μονπαρνάς, τύποι υπέροχοι υπηρετούσαν και διέδιδαν τη μοντέρνα τέχνη, Ο Πικάσο ο αναρχικός, ο Μοντιλιάνι με τις γυναίκες του, ο ερωτιάρης Απολινέρ, ο τρυφερός Μαξ Ζακόμπ, ο Μπρακ, ο Ματίς, ο Μπρετόν?