Μπρίτζετ Τζόουνς : το ημερολόγιο : η εποχή της ωριμότητας - Fielding, Helen, 1958- (Ξένη λογοτεχνία : Σύγχρονη ξένη λογοτεχνία, 2016)
Όταν ξεκινάει το ηµερολόγιό της η Μπρίτζετ είναι τριάντα χρονών, ζει στο Λονδίνο και η ζωή της µοιάζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο: καπνίζει, πίνει και οι άντρες που γνωρίζει είναι παντρεµένοι, κακόγουστοι ή γκέι. Το µόνο καλό είναι ότι κατάφερε µέσα σ' έναν χρόνο να χάσει εννέα κιλά - και στο ίδιο διάστηµα να ξαναπάρει µόνο οκτώ. Η γυναίκα που ξεπήδησε από το εβδοµαδιαίο χρονογράφηµα της δηµοσιογράφου τότε Έλεν Φήλντινγκ στην εφηµερίδα Independent είναι µια από τις πιο αγαπηµένες ηρωίδες της εποχής µας, που το 2016 κλείνει είκοσι χρόνια λογοτεχνικής ζωής, µε πολλά εκατοµµύρια αντίτυπα βιβλίων, µεταφράσεις στις περισσότερες γλώσσες του κόσµου, τρεις ταινίες και ακατάπαυστη αγάπη για τους ανθρώπους και τη ζωή. Στις σελίδες του ηµερολογίου της - ξεκαρδιστικού, συγκινητικού, αληθινού - η Μπρίτζετ, αδιόρθωτη, ανασφαλής πάντα, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιµετωπίσει αληθινά προβλήµατα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί, και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά είναι µια θέση στην καρδιά µας.