Τα πουλιά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης : οδηγός αναγνώρισης - Svensson, Lars, 1941- (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, 2015)
Στο βιβλίο περιγράφονται όλα τα είδη πουλιών που απαντούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και όλη την Ευρώπη, μαζί με τις γειτονικές περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τους πιο αναγνωρισμένους ειδικούς στα πουλιά της Ευρώπης και προσαρμόστηκε στα ελληνικά με την επιμέλεια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Περιγράφονται 850 είδη πουλιών.