Τα όπλα της Ελλάδας και των βαλκανικών γειτόνων της κατά την οθωμανική περίοδο - Elgood, Robert (Polaris, 2009)
Το έξοχο αυτό βιβλίο εξιστορεί την ιστορία των αγχέμαχων και των πυροβόλων όπλων στα Βαλκάνια κατά την Οθωμανική περίοδο, όταν η περιοχή φιλοξενούσε τα μεγαλύτερα κέντρα κατασκευής όπλων στον Ισλαμικό κόσμο. (. . .) Το εξαιρετικό κείμενο του Robert Elgood συνυφαίνει με μαεστρία την ιστορία των όπλων, την τεχνοτροπία, την κατασκευή και το εμπόριό τους, με τα ανδραγαθήματα των κατόχων τους και την ιστορία της περιοχής. (. . .) Η έκδοση περιλαμβάνει πάνω από 500 έγχρωμες εικόνες.