Οι λεγεώνες των παιδιών μιας άλλης εποχής = Greek Plastic toy Solders from the 50s and 60s - Πλυτάς, Μάρκος (Μένανδρος, 2011)
Oι νοσταλγικές ματιές στο παρελθόν γίνονται όλο και συχνότερες όσο μεγαλώνουμε. Tην αθώα ψευδαίσθηση της επαφής με το παρελθόν δίνει η συλλογή των παιδικών μας παιχνιδιών. O συγγραφέας Mάρκος Πλυτάς με το συλλεκτικό του πάθος κατάφερε να συγκεντρώσει «ταξιαρχίες» ολόκληρες από ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά στρατιωτάκια. Για πρώτη φορά στον ελληνικό εκδοτικό χώρο συγκεντρώνονται σε ένα βιβλίο χιλιάδες φιγούρες σε περισσότερες από 700 φωτογραφίες, καθιστώντας το παρόν λεύκωμα το σημαντικότερο σημείο αναφοράς για συλλέκτες και λάτρεις των «πλαστικών στρατιωτών». Tο ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια συμπληρώνει λεπτομερέστατη περιγραφή για την ονομασία, τις διαστάσεις, το υλικό, τον τρόπο κατασκευής και τη συσκευασία. O αναγνώστης θα βρει πληροφορίες σε ό,τι αφορά την ιστορία του παιδικού παιχνιδιού στις εταιρίες «ΠAΛ» και «AΘHNA», από τους ανθρώπους που εργάστηκαν για δεκαετίες πίσω από τους πάγκους μέχρι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα αγαπημένα μας στρατιωτάκια. Tο λεύκωμα είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) έτσι ώστε να βοηθηθεί ο αναγνώστης-συλλέκτης στην αναγνώριση ή ακόμα και εύρεση κάθε φιγούρας.