Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας κατά την κατοχή: 1941-1944 - Καζάκος, Πάνος (Οικονομία και πολιτική, 2017)
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και σχολιάζει δυσεύρετα ιστορικά ντοκουμέντα που έχουν ως αντικείμενο το δράμα που έζησε η Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής κατοχής, 1941-44 και σημάδεψε εν μέρει τις μεταπολεμικές εξελίξεις. Τα κείμενα έχουν μια διαρκή επικαιρότητα καθώς υπενθυμίζουν τελικά ερωτήματα που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί πλήρως: Γιατί η Ελλάδα δεν διεκδίκησε έγκαιρα αποζημιώσεις ανάλογες της κλίμακας των καταστροφών και χρειάστηκε 70 χρόνια για να υπολογίσει επίσημα την οφειλή του κατοχικού δανείου; Έχει νομική βάση η διεκδίκηση αποζημιώσεων και η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου σήμερα; Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές, φοιτητές, ερευνητές, δημοσιογράφους, πολιτικούς και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί σφαιρικά για την κατοχική τραγωδία της χώρας.