Ξεχωριστά παραμύθια, δημιουργικές κατασκευές - Γεωργιάδου, Νένα (Οξυγόνο, 2015)
Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από το χαρούμενο πρόσωπο ενός παιδιού. Δουλειά και χρέος μας ως ενήλικες είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το "παραμύθια και συνέχεια..." είναι ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τις συναντήσεις μου με παιδιά για την αφήγηση παραμυθιού και κατόπιν μιας κατασκευής. Τα παιδιά αγαπούν τα παραμύθια, όμως η χαρά τους, όταν μετά την αφήγηση ακολουθεί μια κατασκευή, είναι απερίγραπτη. Τόσο τα παραμύθια όσο και οι χειροτεχνίες αποτελούν κάθε φορά τις καλύτερες μεθόδους για να περάσουμε στα παιδιά μηνύματα και αξίες. Τα παραμύθια αποτελούν συχνά την αφορμή για να εξωτερικεύσουν τα παιδιά τα βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις τους. Είναι και για εμάς μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά και να αναπτύξουμε στενότερες σχέσεις. Οι χειροτεχνίες από την άλλη πλευρά αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να αναπτυχθούν οι κινητικές δεξιότητες των παιδιών. Βοηθούν επίσης στην ανάπτυξη της φαντασίας αφού μπορούν να δημιουργήσουν και να αυξήσουν θεαματικά την αυτοπεποίθηση των παιδιών, καθώς βλέπουν το έργο τους ολοκληρωμένο στο τέλος. Με άλλα λόγια τα παραμύθια χαϊδεύουν την ψυχή των παιδιών και οι κατασκευές χτίζουν την αυτοπεποίθησή τους. Για να έχουν όλα αυτά τη μέγιστη επιτυχία, θυμόμαστε ΠΑΝΤΑ πως η τέχνη είναι υποκειμενική. Κάθε έργο είναι μοναδικό και όμορφο, ακόμα και αν έχει μια διαφορετική αισθητική άποψη από τη δική μας. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν μέσα από τις κατασκευές. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν εξωτερικεύοντας συναισθήματα και σκέψεις, μαθαίνοντας πως δεν υπάρχουν λάθη στην τέχνη.