Οικείες απιστίες : μυθιστόρημα - Kureishi, Hanif, 1954- (Συγγραφείς απ΄όλο τον κόσμο, 1999)
Η διάλυση των οικογενειών είναι ένα από τα βασικά θέματα της εποχής μας. Όπως είναι και η θέση των παιδιών στη ζωή μας. Είναι ένα μυθιστόρημα που μιλά για τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη να είσαι καλός πατέρας και συγχρόνως καλός σύζυγος. Μπορείς να είσαι και τα δύο; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγουν, αλλά δεν μπορούν. Ίσως το βιβλίο αυτό τους κάνει να αναρωτηθούν πως τελικά θα ήταν η ζωή τους αν ξέφευγαν. Το μυθιστόρημα αποτέλεσε τη βάση για την ταινία "Intimacy" (ελλ. τίτλος: "Σαρκική εξάρτηση"), σε σενάριο Χανίφ Κιουρέισι και σκηνοθεσία Πατρίς Σερώ, που προβλήθηκε το 2001 και τιμήθηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου την ίδια χρονιά. Πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί Μαρκ Ράιλανς και Κέρυ Φοξ (βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου).