Χλοοτάπητες : επιστήμη, τεχνική, διαχείριση - Σπαντιδάκης, Γιάννης (Αθ. Σταμούλη, 2011)
Είναι η δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση του παλαιότερου "Γράστις" και αποτελεί το πιο σύγχρονο εγχειρίδιο για το θέμα του χλοοτάπητα (γκαζόν). Οι χλοοτάπητες αποτελούν σήμερα ένα βασικό και δημοφιλές δομικό στοιχείο του κήπου του πάρκου, του ελεύθερου δημόσιου χώρου αλλά και απαραίτητη υποδομή στα αθλητικά γήπεδα. Συμβάλλουν καθοριστικά στη διακόσμηση του χώρου, στη βελτίωση του μικροκλίματος καθώς επίσης και στην προστασία του εδάφους. Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη που χαρακτηρίζει τον χλοοτάπητα στοιχείο ξένο προς τον Ελληνικό χώρο αλλά και πολύ απαιτητικό σε μεγάλες ποσότητες νερού. Η βαθύτερη γνώση του αντικειμένου θα επιλύσει πολλές απορίες και θα συμβάλλει στην σωστή επιλογή και χρήση του κατάλληλου είδους. Στο βιβλίο ο συγγραφέας καταθέτει το απόσταγμα από την 40ετή επαγγελματική του εμπειρία. Αναλύεται διεξοδικά το θέμα των χλοοταπήτων και δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την επιλογή, την εγκατάσταση, τη διαχείριση και καταλληλότητά τους για το Ελληνικό κλίμα.