Πώς να αλλάζετε τη γνώμη των άλλων : η τέχνη της επιρροής χωρίς χειραγώγηση - Jolles, Rob (Κλειδάριθμος, 2015)
Σίγουρα γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μια αλλαγή στη ζωή τους. Ωστόσο, παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές σας να τους ωθήσετε προς αυτή την κατεύθυνση, εκείνοι αντιστέκονται. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι άνθρωποι ενστικτωδώς φοβούνται την αλλαγή. Ως πωλητής, πατέρας, φίλος και σύμβουλος, ο Ρομπ Τζόλες γνωρίζει πολύ καλά αυτό το σενάριο. Βασιζόμενος στο εξαιρετικά επιτυχημένο παρελθόν του στις πωλήσεις και μετά από δεκαετίες ερευνών, περιγράφει μια απλή, εφαρμόσιμη, προβλέψιμη, αλλά και έντιμη διαδικασία που θα σας δώσει τη δυνατότητα να καθοδηγήσετε τους άλλους ώστε να ανακαλύψουν οι ίδιοι ποιες αλλαγές είναι αναγκαίο να κάνουν και γιατί. Μέσα από παραστατικές ιστορίες -άλλοτε αστείες, άλλοτε συγκινητικές, αλλά πάντα διαφωτιστικές-ο Ρομπ Τζόλες θα σας μυήσει στα μυστικά της άσκησης επιρροής με ηθικό τρόπο. Ό,τι κι αν ελπίζετε να πετύχετε -να κλείσετε μια πώληση, να βελτιώσετε μια σχέση, ή κάτι άλλο-οι σοφές συμβουλές του Τζόλες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε ότι η αλλαγή της γνώμης των άλλων είναι κατά βάθος μια πράξη ενδιαφέροντος και ότι προϋποθέτει να συμμεριστείτε το πρόβλημα του άλλου.