Νέες μορφές κακοποίησης παιδιού και εφήβου - Γιωτάκος, Ορέστης (Εκδόσεις Βήτα, 2014)
Τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο οι τεράστιες επιστημονικές και κοινωνικές αλλαγές όσο και ο κυρίαρχος ρόλος του διαδικτύου συνέβαλαν στην ανάδυση μορφών κακοποίησης των παιδιών που ήταν άγνωστες ώς τώρα, και το ζήτημα έλαβε τόσο μεγάλες διαστάσεις ώστε πέρασε πλέον στη συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στο παρόν βιβλίο συζητούνται διεξοδικά πολλές νέες μορφές παιδικής θυματοποίησης, ο πολύπλοκος ρόλος και οι κίνδυνοι του διαδικτύου, το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, ο ρόλος των γονέων στην κακοποίηση των παιδιών, αλλά και τρόποι να προσεγγίσουμε το θέμα με γνώση και ευαισθησία. Θα αποτελέσει χρήσιμο οδηγό τόσο για τους επαγγελματίες που έρχονται αντιμέτωποι με την παιδική κακοποίηση άμεσα ή έμμεσα, όσο και για τους γονείς που θα γνωρίσουν από κοντά τις πολλαπλές παραφυάδες του μείζονος αυτού κοινωνικού ζητήματος.