Η πράσινη πρίζα : τα πρώτα βήματα : βοήθημα για παιδιά με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες - Κυριακίδου-Χριστοφίδου, Αθηνά, 1970- ([χ.ό.], 2010)
Ένα πρωτοποριακό βιβλίο που ευελπιστεί να βοηθήσει γονείς και εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση της δυσλεξίας και των γενικών μαθησιακών δυσκολιών. Πρόκειται για το άκρως ενδιαφέρον και πρωτότυπο βιβλίο που φέρει τον τίτλο "Πράσινη πρίζα" και το υπογράφει η Αθηνά Κυριακίδου Χριστοφίδου, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομώνυμης σελίδας, www.prasiipriza.com. Με τη βοήθεια πλούσιου φωτογραφικού υλικού, τα παιδιά μαθαίνουν το ελληνικό αλφάβητο, τα χρώματα, τους μήνες του χρόνου, πώς να ξεχωρίζουν το δεξιά από το αριστερά, τα σημεία του ορίζοντα, τις πόλεις στο χάρτη της Κύπρου και αντίθετες έννοιες. Μέσα από ποιηματάκια, χιούμορ, ρυθμό, κίνηση, φαντασία γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά τις μεθόδους που προτείνει η συγγραφέας η οποία έχει δίπλωμα διδασκαλίας για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ο πρωτότυπος τίτλος του βιβλίου "Πράσινη Πίζα" πήρε το όνομά του, επειδή, όπως περιγράφει η ίδια η συγγραφέας, μπογιάτισε μια πρίζα πράσινη για να μάθει στο γιο της το χρώμα πράσινο. Φώναζαν μαζί, μάνα και παιδί, με ρυθμό, κίνηση και χιούμορ: "Πρρρρ, Πρρρρ, Πράσινη Πρίζα, Πρίζα Πράσινη, Πρρρρ, Πρρρρ". Ο γιος της έμαθε το πράσινο χρώμα σε λίγα μόνο λεπτά. Η συγκίνησή της ήταν μεγάλη επειδή αυτό που δεν κατάφερε να κάνει σε δύο χρόνια με τη συμβατική μέθοδο, κατάφερε να το κάνει σε λίγα μόνο λεπτά, χρησιμοποιώντας την πολυαισθητηριακή μέθοδο, την οποία προτείνει και στο βιβλίο της.