Η βασίλισσα του χιονιού : μια όπερα για παιδιά - Αμπαζής, Θοδωρής, 1967- (Πατάκη, 2015)
Σε μια μεγάλη πόλη ζούσαν δύο μικρά παιδιά, τ' αγαπούσαν όλοι γιατί είχαν αγνή καρδιά. Μέναν σε δυο σοφίτες πλάι πλάι κολλητά, τρώγαν παρέα πίτες και αυγά τηγανητά. Τα βράδια φτιάχναν ιστορίες μαγικές με πύργους, δράκους, φωτιές, μάγους, καθρέφτες, λουλούδια, πουλιά, πρίγκιπες και ξωτικά! Όμως, αυτή που αγαπούσαν πολύ και την έλεγαν σ' όλους, παντού είναι η τρανή περιπέτεια της Βασίλισσας του Χιονιού! Μια όπερα για παιδιά βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.