Η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες - Καραΐσκου, Χρυσάνθη (Ελληνικό λαϊκό παραμύθι, 2010)
Η κυρα-Καλή είναι µια γυναίκα που έχει πάντα µια καλή κουβέντα να πει στους άλλους. Αντίθετα, από το στόµα της αρχόντισσας καλός λόγος δεν βγαίνει για κανέναν. Τι θα συµβεί στις δύο αυτές γυναίκες όταν συναντήσουν τους δώδεκα µήνες; Πώς θα ήταν η ζωή σου αν έλειπαν από αυτήν κάποιοι µήνες; Τελικά η καλοσύνη ανταµείβεται; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήµατα θα µας δώσει το παραδοσιακό αυτό ελληνικό παραµύθι. Η όμορφη και ευχάριστη εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Χαρίτου μας δείχνει πως όσα χρόνια και να περάσουν τα παραμύθια αυτά δεν παλιώνουν ποτέ.