100 παραδοσιακά παιχνίδια - Καραΐσκου, Χρυσάνθη (Διάπλαση, 2007)
Και ποιος δεν έχει παίξει κρυφτό, κουτσό, μπίκο, κυνηγητό; Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρουσιάζονται εκατό επιλεγμένα παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια από όλη την Ελλάδα. Μια έκδοση που έχει σαν σκοπό να μας «ξαναγυρίσει» μερικά χρόνια πίσω, τότε που ήμασταν παιδιά και παίζαμε όλοι μαζί στις αλάνες, τις πλατείες, την αυλή του σχολείου ή όπου μπορούσε να στηθεί εύκολα το παιχνίδι. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν τα εκατό δημοφιλέστερα παιχνίδια και ας τα μεταδώσουμε στα σημερινά παιδιά. Και να είστε σίγουροι ότι η παιδαγωγικότητα αυτών των παιχνιδιών κρύβεται στους κανόνες τους. [Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]