Στην νεκρή καρδιά της ηπείρου - Cook, Kenneth, 1929-1987 (Εξάρχεια, 2015)
"Ένα αληθινά σκοτεινό, κλασσικό έργο της αυστραλιανής λογοτεχνίας" J.M. Coetzee Σε απόσταση χιλίων μιλίων ανατολικά, βόρεια, νότια και δυτικά από τη Νεκρή Καρδιά της αυστραλιανής ηπείρου, οι άνθρωποι διασώζoνται από την πλήρη παραφροσύνη εξαιτίας του μοναδικού στοιχείου προόδου που έχει ριζώσει βαθιά -η μπύρα είναι πάντα κρύα... Και το να είσαι μεθυσμένος είναι ζεστό και γλυκό και δεν υπάρχει πόνος και δεν σε πειράζει πραγματικά για τα καγκουρό που πυροβολούνται και αναπνέουν φριχτά και εξαφανίζονται μέσα στη νύχτα, ή για τα μικρά καγκουρό που πετσοκόβεις μέχρι να πεθάνουν. Το μυθιστόρημα "Στη νεκρή καρδιά της ηπείρου" αφηγείται το οδοιπορικό του Τζον Γκραντ σε έναν αλκοολικό, σεξουαλικό και πνευματικό λαβύρινθο. Είναι η πρωτότυπη και σπουδαιότερη περιπέτεια στην αυστραλιανή έρημο. Η Μπουντανιάμπα και οι κάτοικοί της θα σας στοιχειώνουν για πάντα.