Τα κλειδιά του διαδικτύου : το διαδίκτυο από το Α ως το Ω - Σφακιανάκης, Εμμανουήλ, 1963- (All About Internet, 2016)
Το βιβλίο "Τα κλειδιά του διαδικτύου" των Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. και Αναπληρωτή Προϊσταμένου Επιτελείου & Επόπτης Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και Ιωάννη Μακρυπούλια, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής είναι στην πραγματικότητα το αλφαβητάρι του διαδικτύου. Οι συγγραφείς έχουν συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό όρων που περιγράφουν με απλά λόγια τις βασικές διαδικτυακές διαδικασίες, καθώς και συντομογραφίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά την επικοινωνία στο διαδίκτυο (internet slang), κατά κύριο λόγο από άτομα νεαρής ηλικίας. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στον απλό χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος επιθυμεί να επεκτείνει τις γνώσεις του σχετικά με την καθημερινή χρήση του, κατανοώντας βασικές έννοιες και τον τρόπο που λειτουργούν τα αντικείμενα του διαδικτύου, με τα οποία έρχεται σε επαφή κατά την πλοήγησή του. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το διαδίκτυο, είτε επιστημονικά, είτε εκπαιδευτικά καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαστική διαδικασία, περιλαμβάνοντας τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τους δικηγόρους αλλά και τους αστυνομικούς, ανακριτικούς υπαλλήλους κατά τη διενέργεια έρευνας και προανακριτικής διαδικασίας. Στο βασικό κορμό του βιβλίου καταγράφονται οι διαδικτυακές ορολογίες με αλφαβητική ταξινόμηση, με σκοπό ο αναγνώστης να μπορεί να τις αναζητήσει εύκολα και γρήγορα. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου περιλαμβάνει 6 πολύ χρήσιμες ενότητες, ως συμπλήρωση της ορολογίας, οι οποίες περιγράφουν με απλά βήματα τις βασικές διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο διαδίκτυο.