Οι γάμοι του ουρανού και της κόλασης - Blake, William, 1757-1827 (Ποίηση / Νεφέλη, 2014)
Οι "Γάμοι του Ουρανού και της Κόλασης" είνα ένα από τα πιο σημαντικά έργα της αγγλικής γραμματείας. Σύνθεση που ξεχωρίζει μέσα στο σώμα της ποιητικής παραγωγής του Μπλέηκ, είναι γραμμένη κυρίως σε πρόζα και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του ποιητή να παρουσιάσει με ολοκληρωμένο τρόπο το καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό του credo. Η εφηβική τόλμη της πρώιμης ποίησης συγχωνεύονται εδώ με την πνευματική ωριμότητα· η ευφυία και το λεπτό χιούμορ συμβαδίζουν με την έκφραση της βαθιάς βιωμένης προσωπικής ανάγκης για εξέγερση. Το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα σατιρικής ενόρασης. (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) Αναθεωρημένη έκδοση. Εισαγωγή, σημειώσεις: Χάρης Βλαβιανός. Η έκδοση περιλαμβάνει τις 27 χαλκογραφίες του William Blake της πρωτότυπης έκδοσης.