Ποιήματα - Keats, John, 1795-1821 (Μιχάλη Σιδέρη, 2015)
Ταξίδεψα σε μέρη μακρινά Βασίλεια και χώρες έχω δει· πολλά νησιά στη Δυτική ακτή, όπου οι ποιητές κάνουν δουλειά. Μου μίλησαν γι' απέραντο τοπίο, όπου βαθύνους Όμηρος κρατεί, αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί ωσότου διάβασα το μεγαλείο. Αισθάνθηκα για πρώτη μου φορά αντίκριζα πλανήτη άγνωστο Ή σαν Κορτέζ με μάτια λαμπερά κοιτούσε Ειρηνικό απέραντο με φοβερό στρατό βουβό από του Ντάριεν το ψηλό βουνό.... (Απόσπασμα από το ποίημα "Σαν διάβασα τον Όμηρο του Τσάπμαν").