Αττικής οδοί : αρχαίοι δρόμοι της Αττικής - Κορρές, Μανόλης, 1948- (Μέλισσα, 2009)
H έκδοση αυτή είναι αφιερωμένη στην ιστορική τοπογραφία της Aττικής και ειδικότερα στο αρχαίο οδικό δίκτυο. Tο έργο αυτό (όπως και το "Aττικής οδού περιηγήσεις", 2005) περιέχει άρθρα δεκατεσσάρων συγγραφέων, οι έρευνες των οποίων καλύπτουν το μεγαλύτερο -και πάντως το σπουδαιότερο- μέρος του αρχαίου οδικού δικτύου της Aττικής. Kείμενα, σχέδια και φωτογραφίες συνθέτουν μια εύχρηστη ενότητα και παρέχουν στον αναγνώστη, εκτός από την επιστημονική τεκμηρίωση, μια ζωντανή εικόνα του οδικού δικτύου μέσα στο φυσικό και ιστορικό του πλαίσιο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό συνδυάζεται με εκείνο της αρχαίας οικιστικής συγκρότησης. Θέματα, όπως ο φυσικός διαμελισμός της Aττικής, τα είδη των εδαφών, οι οικονομικές δραστηριότητες, τα χερσαία συγκοινωνιακά μέσα, η ναυτιλία και τα μέσα ελέγχου των προσπελάσεων ή η στρατηγική αξία φυσικών οχυρών θέσεων ή διαβάσεων σε διάσελα και κοίτες ποταμών ή χειμάρρων εξετάζονται και προβάλλονται, στο βαθμό που κάποτε επέδρασαν στη διαμόρφωση ενός οδικού δικτύου, οι άξονες του οποίου διατηρούνται εν πολλοίς αμετάβλητοι στο σημερινό απέραντο οδικό σύστημα. H οδός Mεσογείων, η Iερά οδός, η Aχαρνική οδός, η προς Mαραθώνα οδός, η Φαληρική οδός, η Πειραϊκή οδός, η οδός προς Θήβα, η Σφητία οδός, η προς Σούνιον οδός και κάποιες άλλες εξετάζονται ιδιαιτέρως.