Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής - Χριστάκος, Γιώργος Όμηρος (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2016)
Το όνειρο του Οδυσσέα, με τον τάφο μιας άγνωστης νέας κοπέλας, στον οποίο αναγράφεται μόνο η ημερομηνία γέννησής της, ένα τραγικό συμβάν και ο θάνατός της μέσα στα ίδια του τα χέρια λίγες ημέρες αργότερα καθώς και η αναζήτηση στοιχείων σχετικά με τη ζωή της, τον οδηγούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και στη Σαντορίνη, από τη Ρώμη και τη Νυρεμβέργη στο Παρίσι... Ένα ταξίδι ψυχής! Τα γεγονότα, αλλά και τα πρόσωπα που θα συναντήσει, θα ανατρέψουν όλη του τη ζωή και θα τον γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω... Αυτά που συνέβησαν τότε καθόρισαν τις επιλογές του και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι σήμερα. Τώρα όλα ανατρέπονται! Η Βιργινία, ερωτευμένη με τον Οδυσσέα, δίνει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να σταθεί δίπλα του στην κρίσιμη αυτή περίοδο της ζωής του και να κερδίσει μία θέση στην καρδιά του. Θα αντιληφθεί εγκαίρως αυτά που η ίδια η ζωή τού ψιθυρίζει ή θα μείνει φυλακισμένος στα δεδομένα του χάνοντας την ευκαιρία του;