Αλόη βέρα η θαυματουργή : θεραπευτικές ιδιότητες και φροντίδα - Prat, Lourdes (Κήπος και υγεία, 2015)
Ανάμεσα στα πολλά θεραπευτικά φυτά τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προσοχή του ευρύτερου κοινού για τις θαυμαστές ιδιότητες τους, εξέχουσα θέση κατέχει η αλόη. Το φυτό της αλόης, που είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από πολλους εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχει διαπιστωθεί και επιστημονικά ότι διαθέτει σημαντικες θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες, ενώ αποτελεί επίσης και ένα εκπληκτικό καλλυντικό προϊόν. Πολυετείς εργαστηριακές επιστημονικές έρευνες έχουν ανακαλύψειότι η αλόη περιέχει περισσότερα από 160 διατροφικά συστατικά, δίνοντάς της μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ο αριθμός των βιταμινών, των μετάλλων και ιχνοστοιχείων, των αμινοξέων, των πολυσακχαριτών, των ενζύμων και άλλων θρεπτικών συστατικών που περιέχει η αλόη την καθιστούν πραγματικά ένα "θαυματουργό" φυτό, αφού έχει αποδειχτεί και επιστημονικά η ευεργετική συμβολή της σε πάρα πολλές σωματικές, συναισθηματικές ακόμη και πνευματικές διαταραχές.