Φιλική τουρκική γραμματική : οι δομές της σημερινής Τουρκικής με γλώσσα απλή και κατανοητή - Τοπτσόγλου, Γιάννης, 1954- (Εκδόσεις Τσουκάτου, 2012)
Ο στόχος του βιβλίου αυτού είναι να αποτελέσει ένα περιεκτικό και ταυτόχρονα πρακτικό εγχειρίδιο τουρκικής γραμματικής. Δημιουργήθηκε με βάση τις βιωμένες από μένα ανάγκες, τις οποίες χρόνια τώρα διαπίστωσα στα τμήματα διδασκαλίας τουρκικής γλώσσας σε ενηλίκους. Γράφτηκε δηλαδή, όχι απόμακρα και αποστασιοποιημένα, αλλά ζώντας την εκπαιδευτική αλήθεια της γλώσσας αυτής με τη συνεχή παρουσία των αναζητήσεων του μαθητή.