Από άλλη γωνία : στρατηγικές για την αντιμετώπιση συγκρουσιακών καταστάσεων - Bucay, Demian (Animus, 2015)
«Τα κείμενα που συνθέτουν αυτό το βιβλίο είναι αποτέλεσμα ερωτημάτων τα οποία με απασχόλησαν σε διάφορες περιστάσεις τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα από τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν σ' εμένα από ασθενείς ή απλούς γνωστούς στο οικείο περιβάλλον του ιατρείου ή στη βουή των καθημερινών συναντήσεων, ενώ άλλα τα έθεσα εγώ ο ίδιος με διάφορες ευκαιρίες στους δασκάλους μου, στους ψυχοθεραπευτές μου ή σε άλλους συνομιλητές στους οποίους διέκρινα σωστά ή όχι μια δόση σοφίας. Τέλος, μερικά από τα κείμενα αυτά προέκυψαν από ερωτήματα που ποτέ δεν μετουσιώθηκαν σε λέξεις: βουβές απορίες που οι πρωταγωνιστές τους δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να διατυπώσουν.» Ντεμιάν Μπουκάι «Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου κι εγώ μάθαμε να ζούμε μαζί ξέροντας ότι, καλώς ή κακώς, εγώ ήμουν εγώ κι αυτός ήταν αυτός, ότι εγώ (έστω κι αν με πονάει που το λέω) δεν ήρθα σ' αυτόν εδώ τον κόσμο για να ικανοποιώ όλες του τις προσδοκίες, αλλά ούτε εκείνος (και ομολογώ ότι αυτό ήταν ακόμα πιο δύσκολο για μένα) ήρθε για να ικανοποιεί τις δικές μου.» Ο Χόρχε Μπουκάι για τον γιο του, Ντεμιάν (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)