Η γυναίκα στην Μινωική Κρήτη - Κυριακάκη-Σφακάκη, Αθηνά Ν. (Mystis Editions, 2015)
Όποιος πάρει στα χέρια του το βιβλίο της Αθηνάς Σφακάκη με τίτλο "Η Γυναίκα στη Μινωική Κρήτη", το πρώτο που θα σκεφθεί είναι ότι πρόκειται για μια ακόμη συγγραφή "των γυναικείων πεπραγμένων και πεπρωμένων" για τη γυναίκα μιας άλλης εποχής .Η προσεκτική όμως ανάγνωση και μελέτη του βιβλίου, άρτια επιμελημένου και αισθητικά καλαίσθητου, δημιουργεί μια ξεχωριστή εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι νέο και πρωτόγνωρο και ως προς τη γραφή και ως προς τη θεματολογία. Με συμπυκνωμένο και περιεκτικό τρόπο, με λιτό δωρικό ύφος αλλά και με ζωντανές περιγραφές, μας ξεναγεί στη Μινωική εποχή και μας αποκαλύπτει την πλήρη και ακριβή εικόνα της θέσης της γυναίκας. Μαρινέλα Μαμαλάκη- Σταυρακάκη Licensed Tourist Guide of Greece WFTGA National Trainer