Ο μικρός αρχιτέκτονας και η στρουθοκάμηλος Ρωξάνη - Μπουλώτης, Χρήστος, 1952- (Μέλισσα, 2014)
Ο μικρός Άκης θέλει οπωσδήποτε να γίνει μάγειρας και σεφ, όταν μεγαλώσει. Τρελαίνεται να μαγειρεύει. Για αρχιτέκτονας ούτε λέξη ν' ακούσει, παρόλο που ο μπαμπάς του, ο παππούς και ο προπάππους του ήταν πολύ διάσημοι αρχιτέκτονες. Ώσπου μια μέρα ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η Ρωξάνη, μια τσαχπίνα στρουθοκάμηλος από την Αφρική, και μια παλιά ξεχασμένη κούτα γεμάτη με ξυλάκια για να φτιάχνεις σπιτάκια. Και τότε όλα θα αλλάξουν. Μια μεγάλη φιλία γεννιέται ανάμεσα στον μικρό Άκη και τη στρουθοκάμηλο Ρωξάνη, που στην πατρίδα της τη φώναζαν Ουσούρο-κρομπάιλα-λαλά. Παιχνίδι στο παιχνίδι οι δυο τους. Ξεφάντωμα! Κι ένα σωρό φανταστικές περιπέτειες. Και τελικά;... Θα γίνει ο Άκης μάγειρας και σεφ ή μήπως αρχιτέκτονας;