Τα παιδιά στο διαδίκτυο : προφυλάξτε τα παιδιά σας από τους κινδύνους του διαδικτύου - Γουλτίδης, Χρήστος (Κλειδάριθμος, 2015)
ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να ενημερώσει τους γονείς για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει για τα παιδιά τους (αλλά και τους ίδιους) η χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου χωρίς προφυλάξεις, και να τους βοηθήσει να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα. Το κείμενο συνοδεύεται από μια πληθώρα σκίτσων που παρουσιάζουν με παραστατικό τρόπο τους κινδύνους του Διαδικτύου, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των ανήλικων αναγνωστών. Με εμπεριστατωμένο τρόπο και σαφήνεια, θα μάθετε: Πώς να ενημερώσετε τα παιδιά σας για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαιη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου. Πώς να κάνετε ασφαλέστερη για τα παιδιά τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών. Πώς να εκπαιδεύσετε και να συμβουλεύσετε το παιδί σας ώστε να το προστατεύσετε άμεσα και αποτελεσματικά. Πώς να ορίσετε κανόνες για τη χρήση του υπολογιστή και του Διαδικτύου σε συνεργασία με τα ίδια τα παιδιά. Πώς να ενημερωθείτε για τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που χρειαστείτε συμβουλές ή βοήθεια. Πώς να πάρετε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη χρήση των ιστοσελίδων και των διαδικτυακών υπηρεσιών που χρησιμοποιεί το παιδί σας. Τα κεφάλαια «Εθισμός στο Διαδίκτυο» και «Σεξουαλική παρενόχληση και ψηφιακός εκφοβισμός» γράφτηκαν σε συνεργασία με την ψυχολόγο και οικογενειακή θεραπεύτρια Νικολέτα Μπουλταδάκη.