Τρωικός πόλεμος - Κυρίτση-Τζιώτη, Ιωάννα (Μυθολογία : Πρώτη γνωριμία, 2016)
Ο πόλεμος που ξέσπασε για τα μάτια της Ωραίας Ελένης, γραμμένος με ευρηματικούς στίχους και πολύ χιούμορ. Κάτω από τα τείχη της Τροίας, θα γνωρίσετε τα πρωτοπαλίκαρα των Αχαιών και των Τρώων. Θα παρακολουθήσετε τις σκληρές σώμα με σώμα μάχες τους, ως τη στιγμή που μια πονηριά των Αχαιών θα τους δώσει τη νίκη, αν φυσικά μπορεί να υπάρχει νίκη σε ένα πόλεμο. Ο Νέστορας Ξουρής με τις ζωντανές του ζωγραφιές δίνει μια μαγευτική διάσταση στο κείμενο.