Οικολογικό κρασί και βιολογική καλλιέργεια αμπέλου - Τσέτουρας, Παναγιώτης Λ. (Αθ. Σταμούλης, 2014)
Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή εύγευστου και υψηλής ποιότητας κρασιού, χωρίς χημικά και επιβλαβή πρόσθετα. Θα ανακαλύψετε πολλά μικρά μυστικά για κάθε στάδιο παραγωγής του κρασιού, από την επιλογή του μούστου και του δοχείου φύλαξης, μέχρι την οινοποίηση και την εμφιάλωση, που θα σας εξασφαλίσουν άριστο αποτέλεσμα! Εξετάζονται οι κανονισμοί βιολογικής οινοποίησης, ο εξοπλισμός οινοποίησης, η φυτοπροστασία της βιοκαλλιέργειας, η λευκή και ερυθρή οινοποίηση, καθώς και οι ασθένειες και αλλοιώσεις των κρασιών. Σε ειδικό παράρτημα περιγράφονται οι απαραίτητες μετρήσεις - αναλύσεις στο μούστο και στο κρασί. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης ξενόγλωσση και ελληνική βιβλιογραφία, ειδικό "γλωσσάρι του κρασιού", καθώς και τις κυριότερες προσβολές στο αμπέλι σε φωτογραφίες.