Τα ελληνικά σωματεία στην Αίγυπτο : σύλλογοι, σύνδεσμοι, αδελφότητες, όμιλοι, ενώσεις, ιδρύματα, επιτροπές - Νικηταρίδης, Νικόλαος Κ. (Εκδόσεις Αγγελάκη, 2015)
Μέσα από τις 566 σελίδες του και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό ξεπηδά η δράση άνω των 800 αιγυπτιώτικων σωματείων κάθε λογής, σημαντικότατη ένδειξη των σπουδαίων επιτευγμάτων που πέτυχαν σε διάφορους τομείς του αιγυπτιακού γίγνεσθαι οι Αιγυπτιώτες Έλληνες. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, "καταγράφονται ενδεικτικά διάφορες επιτροπές, που συστάθηκαν κυρίως για πατριωτικούς και φιλανθρωπικούς λόγους, καθώς και ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία και γηροκομεία, που αποτελούν μια διαφορετική κατηγορία από τα εκπαιδευτικά και άρα θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε τούτη την εργασία".