Μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις : για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό - Καββαδά, Μαριλένα (Διάπλαση, 2008)
Περιλαμβάνει εμπνευσμένα σενάρια για μουσικοκινητικές και χοροθεατρικές καλοκαιρινές παραστάσεις, στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό: • Βασισμένα στην ελληνική μυθολογία, σε πρωτότυπα προτεινόμενα σχέδια εργασίας, σε παραδοσιακούς μύθους του κόσμου αλλά και διαχρονικά παραμύθια αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, όπως του Ε. Τριβιζά, • Σχετικά με την διαπολιτισμική αγωγή, την αγωγή υγείας, την περιβαλλοντική αγωγή, την ιστορία, τις εικαστικές τέχνες κ.ά, • Με αναλυτικές οδηγίες για την πρωτότυπη εμψύχωσή τους και την οργάνωση οποιασδήποτε σχολικής εκδήλωσης, • Με ξεχωριστές πρακτικές ιδέες για τις χορογραφίες, τα σκηνικά και τα κουστούμια, • Με εμπνευσμένες μουσικές προτάσεις, και • Δύο cd, γεμάτα πρωτότυπες μελωδίες για όλα τα έργα ...δύο μελετημένα βιβλία εμφανώς γραμμένα από μια δημιουργό που όχι μόνο συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική πείρα και το πηγαίο ταλέντο, αλλά εντάσσει με ξεχωριστό τρόπο τις τέχνες του χορού, της μουσικής και του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δύο βιβλία που όχι μόνο προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς μια σειρά από καλογραμμένα σενάρια αλλά και, οργανωμένες με σαφήνεια, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προετοιμασία της κάθε παράστασης καθώς και για τα μεθεόρτιά της. Μια παιδαγωγικά θεμελιωμένη συλλογή γεμάτη παραμύθια, παιχνίδια, μελωδίες, τραγούδια και χορούς για να μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της Αυλαίας των Ονείρων, όπου μας προσκαλεί η Μαριλένα Καββαδά. , Ευγένιος Τριβιζάς