Το φάντασμα του ναζισμού : μυθολογία και σαγήνη του Τρίτου Ράιχ από την προπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας - Τζούκας, Βαγγέλης, 1974- (Βιβλιοπωλείον της "Εστίας" Ι.Δ. Κολλάρου, 2016)
O ναζισμός εξακολουθεί να απασχολεί τον σημερινό κόσμο με πολλούς τρόπους. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η παρουσίαση ορισμένων όψεών του που σχετίζονται με τον εσωτερισμό, τον φυλετικό μυστικισμό, τον παγανιστικό χαρακτήρα των SS, την υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας και την απόπειρα να εμφανισθεί ως μια μορφή θρησκείας. Πρόκειται για μια νέα μυθολογία που καλλιεργήθηκε σταδιακά γύρω από το ναζιστικό φαινόμενο και διαδόθηκε ευρέως τις τελευταίες δεκαετίες, χάρη στην αλματώδη ανάπτυξη του διαδικτύου και της ποπ κουλτούρας στις διάφορες εκδοχές της (κινηματογράφος, μουσική, κόμικς, βιντεοπαιχνίδια κ.λπ.). Με τη συνδρομή πλούσιας διεθνούς βιβλιογραφίας παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μια επιστημονική εργασία για ένα θέμα που μέχρι πρόσφατα αποτελούσε προνομιακό πεδίο ανάπτυξης ψευδοϊστορικών προσεγγίσεων.