Η οικονομία με απλά λόγια : απλά μαθήματα - Λιανός, Θεόδωρος Π., 1939- (Παπαζήσης, 2017)
Οι οικονομικές έννοιες και η ορολογία με την οποία εκφράζονται αυτές οι έννοιες είναι πλέον σημαντικό μέρος των καθημερινών συζητήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων. Τα άρθρα των εφημερίδων και όχι μόνο στις οικονομικές σελίδες, οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο, οι συζητήσεις στην τηλεόραση κ.λπ. περιέχουν πλέον οικονομικές έννοιες και όρους τους οποίους κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει. Πολλοί άνθρωποι έχουν κάποια ιδέα για το τι περίπου είναι η παγκοσμιοποίηση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, το χαρτοφυλάκιο, ο FTSE-40 κ.λπ. αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είτε η γνώση είναι ελλιπής είτε είναι εσφαλμένη. Σε πολλές βέβαια περιπτώσεις υπάρχει πλήρης άγνοια των οικονομικών φαινομένων και των αντιστοίχων εννοιών. Για πολλά ζητήματα, ιδιωτικού ή δημοσίου χαρακτήρα, η γνωστή και η σωστή ενημέρωση γύρω από τα γενικά οικονομικά προβλήματα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Όσο πληρέστερη γνώση και πληροφόρηση έχουμε, τόσο καλύτερες θα είναι οι αποφάσεις μας. Αυτό αφορά όχι μόνο τον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο βίο.