Η αρχαία ελληνική γλώσσα - Palmer, Leonard R., 1906-1984 (Εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα, 2015)
Ο σχεδιασμός αυτού του βιβλίου ακολουθεί το πρότυπο του άλλου έργου του καθ. Palmer που δημοσιεύθηκε στο παρελθόν, "The Latin Language"· διαιρείται σε δύο μέρη, με το πρώτο να αποτελεί μια συνοπτική περιγραφή της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και το δεύτερο να είναι μια συγκριτική και ιστορική περιγραφή της γραμματικής της. Τα κεφάλαια του Πρώτου Μέρους ασχολούνται με την προϊστορία (ελληνική και ινδοευρωπαϊκή, γλώσσες της Ανατολίας κτλ.), τις πινακίδες της Γραμμικής Β, τις ελληνικές διαλέκτους, τις λογοτεχνικές διαλέκτους στην ποίηση και την πεζογραφία και, τέλος, με τη μετακλασική ελληνική. Οι αναγνώστες, τα ενδιαφέροντα των οποίων είναι περισσότερο λογοτεχνικά και λιγότερο φιλολογικά, θα ανακαλύψουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία (ιδιαίτερα όσον αφορά το εύρος και την ποικιλία των παραθεμάτων από τους Έλληνες συγγραφείς). Εξίσου πολλά είναι εκείνα τα οποία θα προκαλέσουν τον προβληματισμό των ειδικών. Στην πραγματικότητα, το Δεύτερο Μέρος αποτελεί μια συνοπτική περιγραφή της ιστορικής φωνολογίας και μορφολογίας της ελληνικής γλώσσας, κάτι που έλειπε τόσο πολύ.