Ιστορία του αρχαίου ελληνικού κόσμου - Lefevre, Francois, 1966- (Ινστιτούτο του βιβλίου-Καρδαμίτσα, 2016)
Η παρούσα Ιστορία του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου περιλαμβάνει σε έναν τόμο εύχρηστο και εξυπηρετικό ένα διαυγές πανόραμα ενός εκθαμβωτικού πολιτισμού, από την προϊστορία μέχρι τη μετατροπή του ελληνικού κόσμου σε ρωμαϊκές επαρχίες. Συνδυάζοντας τη χρονολογική σχέση των γεγονότων με τις συνθετικές παρουσιάσεις, προσφέρει επίσης εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα, τις πηγές και τα διακυβεύματα της ελληνικής ιστορίας, τεκμηριωμένη από ένα πλούσιο κριτικό υπόμνημα και αυθεντική εικονογράφηση. Τα σημαντικά στάδια της ελληνικής ιστορίας, από τον μινωικό και μυκηναϊκό πολιτισμό μέχρι τον αρχαϊκό κόσμο και τους περσικούς πολέμους, από τον αιώνα του Περικλή μέχρι τη μακεδονική ηγεμονία, από τον Αλέξανδρο στον ελληνιστικό πολιτισμό, περιγράφονται επίσης με γλαφυρότητα και ακρίβεια.