Η εξόντωση του μισητού λιονταριού : ο ελληνισμός της καθ' ημάς Ανατολής και οι επάλληλοι κύκλοι του αφανισμού του - Ακτσόγλου, Ιάκωβος Ζ. (Εκδόσεις Τσουκάτου, 2005)
Βλέποντας το γεγονός των απελάσεων του 1964 και τα συνακόλουθά του, η παρούσα εργασία δεν εστιάζεται σε αυτό αλλά στους τρεις πρώτους κύκλος του διωγμού. Επιχειρεί να παρουσιάσει τις αιτίες, τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν στην απόφαση για την εκκαθάριση, τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη διαδικασία αυτή και τέλος να καταδείξει την ταυτοπροσωπία μεταξύ των πρωταγωνιστών, ως Νεότουρκων κατά την πρώτη περίοδο και ως κεμαλικών αργότερα.